2017: Een snelle website of geen website!

Niets is vervelender dan een website die maar niet wilt laden... Voldoet jouw website aan de standaard van Google?

2017: Een snelle website of geen website!

Een snelle website is anno 2017 geen overbodige luxe. Internetgebruikers verwachten tegenwoordig dat een website responsive is, snel geladen en goed werkt op alle apparaten. Voldoet jouw website aan de standaarden van Google...?

Is een snelle website echt zo belangrijk?

Ja, een snelle website is echt zo belangrijk. Recent onderzoek toont aan dat meer dan 40%(!) van de bezoekers je website verlaat als deze niet binnen drie seconden geladen is (bron: Google)! Een website die er lang over doet om te laden wordt door bezoekers als niet-gebruiksvriendelijk ervaren.

Page speed als ranking factor

In de Google Partner Update van 17 mei 2016 werd aangekondigd dat Google binnenkort met een update komt in het algoritme voor de organische zoekresultaten:

Daarin wordt niet alleen gekeken of een website geschikt is voor mobiele apparaten, maar ook of deze snel genoeg is. De snelheid van je website heeft dus direct invloed op je positie in de zoekresultaten.

Zo zorgen we er voor dat onze websites snel zijn...

Onze developers houden al tijdens het ontwikkelen van online toepassingen rekening met de laadsnelheid. We verkleinen de resources (HTML, CSS en JavaScript) om er voor te zorgen dat websites zo snel mogelijk wordt geladen. Door CSS, JavaScript en HTML codes te minimaliseren beperken we de download- en uitvoertijd en houden we de bestandsgrootte zo klein mogelijk. Ook het aantal requests naar de server wordt geminimaliseerd om de website zo snel mogelijk te houden. 

Wanneer je in het gebruiksvriendelijke CMS van Dolphiq teksten of afbeeldingen toevoegt aan je website, worden deze automatisch geoptimaliseerd voor de zoekmachine. Op deze manier zorgen we ervoor dat je een snelle, SEO-vriendelijke website hebt.

"40% van de bezoekers verlaat je website als deze niet binnen drie seconden geladen is."

Is jouw website snel genoeg?

Om er achter te komen of jouw website snel genoeg is, heeft Google een tool ontwikkeld. In deze tool vul je de URL van jouw website in en Google vertelt je of je een snelle website hebt. Een score van 85/100 of hoger betekent voor Google dat de website goed presteert op laadsnelheid. Ben je benieuwd naar jouw score? Test jouw website met Google PageSpeed Insights:

Snelle website test

Vul je URL in en bereken je page speed score

Vragen naar aanleiding van dit blog?

Neem contact met ons op, we bijten niet...
Verstuur formulier

Ook leuk om te lezen:

Voice Search is de toekomst!

Voice search is populairder dan ooit. Wat zijn de gevolgen voor SEO?

Lees verder

Developer aan het woord (2): Robert de Kruijf

In onze nieuwe reeks blogs 'Developer aan het woord' vertellen de technische jongens van Dolphiq hun verhaal!

Lees verder
Loading page...