Bereid je voor! Google kiest voor mobile-first

Een mobielvriendelijke website wordt steeds belangrijker, vooral voor je vindbaarheid in de zoekmachine! Nu Google heeft aangegeven te gaan werken met een mobile-first index kun je niet meer achterblijven!

Bereid je voor! Google kiest voor mobile-first

Eerder schreven we al over het belang van een responsive website en over het verdwijnen van het Google mobile-friendly label. Nu Google bekend heeft gemaakt dat zij gebruik zullen gaan maken van een mobile-first index kun je er niet meer omheen.. Om mee te gaan met de rest heb je een mobielvriendelijke website nodig!

Wat houdt de mobile-first indexering in? 

De mobile-first indexering houdt in dat Google bij het indexeren van websites voor de zoekmachine, eerst zal kijken naar de mobiele content. Voorheen werd de desktopversie van een website door Google gezien als de primaire versie. Voor het bepalen van de positie in de zoekresultaten keek Google dan ook voornamelijk naar deze desktopversies. Nu de mobiele content bij het indexeren een grotere rol gaat spelen dan die voor desktop, zullen niet mobielvriendelijke websites een risico lopen om achter te raken in de zoekresultaten.  

 

Moet ik mijn website aanpassen?

Als je website al responsive is, hoef je niets te veranderen. De content van de website op de desktop en de mobiele versie zijn namelijk precies hetzelfde. Sommige websites hebben echter een aparte versie voor desktop en voor mobiel. Op de mobiele versie van de website staat in dit geval vaak minder content dan op de desktopversie. Het is hierdoor voor Google lastig om te bepalen waar de website over gaat. Google adviseert om daarom gebruik te maken van Structured Data zodat het duidelijker is waar de website over gaat en de website beter gevonden zal worden in de zoekmachine. 

Nog geen responsive website?

Is jouw website nog niet responsive en wil je voorkomen dat je achterraakt in de zoekresultaten? Neem contact met ons op, dan bespreken we graag de mogelijkheden! Heb je al wel een responsive website maar wil je je SEO positie verbeteren? Neem dan contact op met DQ/OM

Vragen naar aanleiding van dit blog?

Neem contact met ons op, we bijten niet...
Verstuur formulier

Ook leuk om te lezen:

Voice Search is de toekomst!

Voice search is populairder dan ooit. Wat zijn de gevolgen voor SEO?

Lees verder

Developer aan het woord (2): Robert de Kruijf

In onze nieuwe reeks blogs 'Developer aan het woord' vertellen de technische jongens van Dolphiq hun verhaal!

Lees verder
Loading page...