Online platform ontwikkelen

Online platforms zijn in opkomst! Het ontwikkelen van een online platform of portaal is voor veel organisaties een cruciaal onderdeel van het business model. Online platforms kunnen voor allerlei doelen worden ingezet en faciliteren het contact tussen mensen en bedrijven.

Wat is een online platform?

Online platforms zijn er in alle soorten en maten. Sommige bedrijven hebben een kleinschalig platform ontwikkeld om bijvoorbeeld klanten de gelegenheid te geven om ervaringen uit te wisselen. Andere bedrijven zoals AirBnB, Booking.com en Uber zijn zélf een online platform en groeiden uit tot miljardenbedrijven. Er zijn talloze varianten van een online platform denkbaar, zowel B2B als B2C.  

Online platform als business model

Met de opkomst van het internet zijn er veel nieuwe business modellen ontstaan. Of het nu gaat om het opkopen van sloopauto's, het thuis laten bezorgen van eten of het vervullen van vacatures... Het bij elkaar brengen van vraag en aanbod op een online platform is een populair business model voor start-ups. Andere toepassingen van online platforms zijn bijvoorbeeld:

  • Een platform om klanten met elkaar in contact te brengen;
  • Een online omgeving om opdrachtgevers en bedrijven bij elkaar te brengen;
  • Mensen de gelegenheid geven om producten te reviewen;
  • Online community ontwikkelen voor mensen met een gedeelde interesse;
  • Interne omgeving om kennisdeling binnen een bedrijf te faciliteren.

"Het ontwikkelen van een compleet nieuw platform is niet altijd noodzakelijk"

– Allard Rothengatter, Dolphiq

Hoe vind je het geschikte platform?

Het ontwikkelen van een compleet nieuw platform is niet altijd noodzakelijk. Soms voldoet een Facebook-groep of een forum al, of kun je met behulp van bestaande technieken zelf een online platform opzetten. In andere gevallen is wat meer maatwerk vereist, zoals wanneer het platform zelf vraag en aanbod moet gaan matchen middels een algoritme. Afhankelijk van de wensen en functionaliteiten die het platform moet bevatten, kan het ontwikkelen van een online platform op maat de beste optie zijn. 

Online platform ontwikkeling?

Zoek je een professionele webbouwer dat voor jou een online platform kan realiseren? Dolphiq is ervaren in het ontwikkelen van online platforms en webapplicaties en helpt je graag verder. Dus... Heb je een goed business idee of wil je jouw online diensten uitbreiden? Stuur ons een berichtje via onderstaand formulier of de chat-functie en we denken graag met je mee!

Voorbeelden uit de praktijk

We kunnen natuurlijk wel vertellen wat we maken, maar we laten het je liever zien met een aantal voorbeelden uit de praktijk:

Online platform opzetten?

Zoek je een ervaren partner voor het ontwikkkelen van jouw online platform? Neem contact op!
Loading page...