Alzheimer Assistent App

De Alzheimer Assistent is een interactief informatiemiddel voor mantelzorgers. Deze app assisteert mensen bij de dagelijkse zorg voor mensen met dementie en is altijd op elk device beschikbaar. Met Alzheimer Assistent kunnen mensen ervaringen en tips uitwisselen, hun verhalen delen en informatie inwinnen bij experts.

Het idee

De app Alzheimer Assistent is een interactief communicatiemiddel voor mantelzorgers. Het is een praktisch hulpmiddel dat morele steun en advies biedt voor mensen die de zorg hebben voor iemand met dementie. Alzheimer Assistent is beschikbaar op desktop, smarpthone en tablet.

De aanpak

Na verschillende brainstormsessies is het ontwerpvoorstel uitgewerkt naar een webontwerp, welke is doorgezet naar de app. De Alzheimer Assistent is in meerdere fasen ontwikkeld en is van tablet-app doorgegroeid naar een full responsive systeem. De data in de app worden d.m.v. een slimme AngularJS-koppeling direct uit het CMS ingeladen, waardoor de inhoud zowel op de website als de iOS + Androids apps centraal te beheren is.

Het resultaat

De app is beschikbaar in de App Store en Google Play Store en inmiddels meer dan 10.000 keer gedownload. Het is dagelijks voor veel mantelzorgers een handig hulpmiddel. Alzheimer Assistent is altijd en overal beschikbaar en door Zilveren Kruis uitgeroepen tot 'Beste App voor mantelzorgers'.

Impressies

Alzheimer-Home

Alzheimer-Content

Alzheimer-Menu

"De Alzheimer Assistent scoorde vorig jaar onder mantelzorg-apps het beste op de onderdelen gebruiksgemak, stabiliteit, duidelijkheid, nuttige informatie, voldoet aan verwachtingen en vormgeving, vond een groep mantelzorgers. Daar zijn we trots op, en Dolphiq mag dat al helemaal zijn!"

– Josine van der Poel, Alzheimer Nederland

Wie maakten het mogelijk?

Loading page...